Bedrijfskleding in Travelkwaliteit: comfort en stijl voor de working professional!

Bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel van het imago van een bedrijf. Het beïnvloedt de uitstraling, professionaliteit en consistentie van een organisatie. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan het dragen van de juiste bedrijfskleding. In deze blog beschrijven we de belangrijke aspecten van Travel bedrijfskleding. Travelstof is namelijk ontzettend comfortabel, kleurvast, sterk, duurzaam en verkrijgbaar in vele verschillende modellen, merken, kleuren en natuurlijk voor zowel heren als dames. Je kan er gewoonweg niet meer omheen; Travelstof. Het materiaal is ontzettend populair en dat snappen wij maar al te goed! Als je je eenmaal in kleding van dit materiaal kleed, wil je niets anders meer.


1. Wat is travelstof precies

2. Voor welke branches is travelstof geschikt

3. Verschillende travelkwaliteiten en merken

4. Duurzaamheid van travelstof

5. Wash  & care tips

1. Wat is Travelstof nu precies?

Travelstof is een stof gevormd uit een combinatie van Polyamide en elasthan. Deze unieke stof zorgt voor een unieke 4way rekbaarheid wat het draagcomfort van kleding geproduceerd in deze stof extreem verhoogt. De stof droogt enorm snel, is vormvast en kreukvrij. Het is een ademende stof die vocht snel naar buiten transporteert. Je gaat daarom niet snel transpireren in travelstof. Deze comfortabele en duurzame stof heeft een gepatenteerde kettingbrei structuur. Travelstof kreukt niet, pilt, droogt snel en is heel makkelijk in onderhoud. Travelstof is simpelweg een heerlijk materiaal met ontzettend veel voordelen. Het is gewoonweg zeer comfortabel en heeft een stijlvolle look.

Travelstof heeft heel wat voordelen, namelijk:

 1. * Travelstof kreukt niet
 2. * Je gaat er niet in zweten, vocht wordt namelijk naar buiten getransporteerd
 3. * Heeft een hoog draagcomfort
 4. * Gaat niet pluizen of pillen
 5. * Travelstof is niet-statisch
 6. * Is rekbaar en dus erg comfortabel
 7. * Travelstof is een ademende stof dus ideaal voor in de zomer
 8. * Travelstof blijft in vorm
pictogrammen voordelen travelstof regel 1
pictogrammen voordelen travelstof regel 2

2. Voor welke branches is travelstof geschikt

  Een goede outfit draagt bij aan het comfort en het werkplezier van iedere werknemer. Maar in welke branches is travel bedrijfskleding geschikt?

  Onze travel bedrijfskleding heeft een mooie representatief uiterlijk en is geschikt voor vele branches. Met onze travel collectie kleden wij medewerkers werkzaam in receptie diensten, uitvaart, hospitality, horeca, kappers, hotels. Het dragen van je travel bedrijfskleding geeft je niet alleen het vertrouwen dat je er altijd goed uitziet, maar ook het comfort dat je nodig hebt tijdens je drukke werkdagen. Waarom zou je concessies doen op het gebied van comfort als je kunt genieten van stijlvolle bedrijfskleding die ook nog eens praktisch is? Met onze travel collecties kan je er altijd op je best uitzien, waar je ook werkt!

  3. Verschillende travel kwaliteiten en merken

  Wij bij TMC werken met verschillende diktes van travelkwaliteiten en merken in ons assortiment. Eerst bespreken we de verschillende stofdiktes/kwaliteiten:
  * Light Travel Quality

  Dit is binnen onze collectie de soepelste en lichtste travelstof. In deze kwaliteit worden de tops, blouses en enkele jurken in geproduceerd. Het is een groot voordeel dat deze stof niet kreukt én dat het lekker luchtig is en draagt.

  * Medium Travel Quality

  Deze travelstof is nét iets dikker dan de light variant. Deze stof worden veelal gebruikt in jurken, blouses en tops die net wat steviger moeten vallen.

  * Heavy Travel Quality

  De heavy travelstof is super comfortabel voor broeken. Er zit in deze stof natuurlijk ook stretch in, maar het is ook lekker stevig. Hierdoor komen in de broeken jouw benen het mooiste uit in deze stof. Ook word deze dikkere travelkwaliteit gebruikt voor blazers en sommige jurken.

  * Bonded Travel Quality

  De bonded travelstof is nog iets dikke. Dit materiaal oogt noog steviger en draagt ook warmer dan de Heavy travel quality. In deze kwaliteit worden voornamelijk blazers en broeken gemaakt. Er zit iets minder stretch in dan in de lichtere varaianten, maar dit is meestal opgelost in de modellering van de diverse modellen door gebruik te maken van een elastische tailleband. Hierdoor zijn alle items in travelstof uiterst comfortabel in dragen.

  Inmiddels hebben wij een uitgebreide collectie van travelkleding van verschillende merken. Hieronder een opsomming van deze merken:


  afbeelding logo Studio Anneloes @ work

  Studio Anneloes@work


  Studio Anneloes staat al jaren aan de top van de fashion met hun prachtige damescollectie. Nu zijn zij enkele seizoenen geleden begonnen met het uitbreiden van hun collectie binnen de werkkledingbranche. Studio Anneloes staat bekend om hun premium kwaliteit dameskleding die fantastische zit, past en voelt. Vanwege de lange levensduur en het lage onderhoud kan je eindeloos genieten van deze kleding.

  De collectie is qua modellen zeer uitgebreid en heeft voor elke dame/pasvorm wel iets passends. Striaght, skinny, flared, wide fit? Ontdek bij ons welk model het beste bij jouw kledingstijl/figuur past.

  afbeelding van het logo van Shae

  SHAE Corporate

  De collectie van Shae corporate is stijlvol en comfortabele bedrijfskleding voor alle dames en heren met een representatief beroep. Men richt zich voornamelijk op dames en heren die er modieus en representatief uit willen zien, en tegelijkertijd ook zeer comfortabel willen kunnen werken. Deze collectie is uitgevoerd in travel/stretchstof met een perfecte fit om makkelijk in te bewegen en je te laten stralen tijdens al je werkzaamheden. De Shae collectie is daarnaast in een grote maatrage verkrijgbaar tot damesmaat 54.  De shae collectie typeert zich door een perfecte pasvorm, hoogwaardige afwerkingen en prachtige en praktische details. De collectie bestaat uit blouses, jurken, shirts, blazers, tops en broeken. SHAE voelt goed, SHAE is praktisch en comfortabel, SHAE is duurzaam.

  Sunwill travel/extreme flexibility collection

  Deze prachtige mooie nieuwe collectie van Sunwill is verkrijgbaar voor zowel dames als heren. Deze Collectie geeft een hele nieuwe dimensie aan de bedrijfskleding. De kleding is enorm stretchy en vormvast en geeft een gevoel van vrijheid met een representatief uiterlijk. Als het om bedrijfskleding aankomt is het heel belangrijk dat het comfortabel draagt. Door de unieke samenstelling van deze prachtige stoffen zijn deze series enorm elastisch met een perfecte fit welke vormvast is ook na het dragen gedrurende lange werkdagen.

  Chaud devant Sense Collection

  Met de Sense kledinglijn kiest Chaud Devant voor de ultieme blend van klasse en comfort. Een lijn speciaal gemaakt voor personeel die zowel vrouwelijk is als praktisch, comfortabel en stijlvol. De Sense collectie is zeer breed en bevat verschillende onderscheidende items en stijlen die perfect bij elkaar passen. Het is dus mogelijk om verschillende items te combineren die perfect bij elkaar passen. Voor het materiaal is gekozen voor een elastische tricot in een fijn breiwerk van de hoogste kwaliteit met een hoog stetch gehalte. Dat maakt de fit van alle artikelen in deze collectie zeer comfortabel. Een belangrijk voordeel van dit materiaal is dat het kreukvrij en sneldrogend is. De stof is gemaakt in Italië en heeft een chique, matte loog die klasse en een kwalitatieve uitstraling aan de collectie geeft. Deze uitgebreide collectie is verkrijgbaar voor dames en heeft diverse modellen tops, jurken/rokken, broeken, jumpsuits en blazers.

  pictogram uitleg duurzaamheid travel kleding

  4. Duurzaamheid van travelstof

  Travelstof is een duurzame stof. Je hoeft namelijk de kleding van deze stof niet zo vaak te wassen doordat het ademend is en het vocht goed naar buiten transporteert.. Het materiaal hoeft/mag niet in de droger en gaat overigens langer mee in vergelijking met items van andere materialen.  

  In het productieproces is het gebruik van chemicaliën en het water van travelstof duurzaam. De productie van het materiaal scoort zelfs beter/hoger dan de productie van katoen. De kwaliteit van travelstoffen is in dit opzicht dus duurzaam te noemen.

  Bij TMC en Studio Anneloes zijn ze ontzettend in de weer met duurzaamheid en staat dit hoog in het vaandel. Wij zijn namelijk bewust bezig met de toekomst van onze bedrijven en van de planeet. In de onderstaande afbeelding is onze duurzaamheidsvisie weergegeven in 3 pijlers.

  Made to wear

  We leveren kleding met een goede look, feel en fit. Vanwege de lange levensduur en het lage onderhoud kan je eindeloos genieten van jouw bedrijfskleding.

  Made to care

  We willen allemaal het beste voor de planeet en onze makers. Hierbij word gekozen voor de lange termijn partnerschappen dichtbij huis. Samen met onze partners werken we elke dag aan een steeds duurzamer productie en leveringsproces.

  Made to last

  Travelstof blijft heel lang mooi en heeft minder impact op de planeet in de gebruiksfase, omdat je het niet vaak hoeft te wassen en nooit in de droger hoeft te doen. De stof is kreukvrij en hoeft dus ook niet gestreken te worden. Dat bespaart een hoop energie.

  5. Was hand Care tips

  Kwalitatieve goede kleding welke we graag dragen houden we natuurlijk zo lang mogelijk mooi. Dat begint bij het juiste onderhoud ervan. Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen is travelstof kreukvrij. Je hangt het na het wassen op en de kleding droogt enorm snel. Travelkleding mag dus nooit in de droger. De kleding kan dan namelijk gaan pluizen en kan zijn vorm verliezen. Ook is het belangrijk om de kleding per kleur te wassen om kleuren van de kleding goed te houden. Zwart bij zwart, rood bij rood en wit bij wit. Alle kleuren dus apart wassen.

  Witte travelstof: De witte travelstof kan wat doffer en geler worden naar verloop van tijd. Om het kledingstuk zo lang mogelijk wit te houden adviseren we je de volgende wasinstructies te volgen:

  1. - Witte was zoals eerder besproken altijd apart wassen in lauw water, maximaal op 30graden Celsius. En bij voorkeur handwas (niet het handwasprogramma op je wasmachine 😉)
  2. - Gebruik in plaats van wasmiddel een scheutje witte natuurazijn en meng dit eventueel met een eetlepel baking soda. We raden aan om bij witte travelkleiding geen wasmiddel te gebruiken. Daar zit namelijk bleek in en dat kan je witte travelkleding laten vergelen.
  3. - Gebruik GÉÉN wasverzachter. Wasverzachter zorgt namelijk voor een vetlaag op de stof die zacht aanvoelt. De stofvezel wordt hierdoor afgesloten waardoor de stof minder rekbaar én ademend wordt. De kleding zal dan ook sneller slijten.
  4. - Zorg dat je de kleding direct na het wassen uithangt. Hiermee voorkom je kleurverschillen
  5. Gekleurde Travelstoffen: voor de gekleurde travelstoffen adviseren we je de volgende wasinstructies te volgen:
  6. - Was de kleding op kleur. Donkere leuren zwart en marine zouden bij elkaar kunnen, maar was andere afwijkende kleuren echt apart voor kleurbehoud.
  7. - Wassen op maximaal 30 graden Celsius
  8. - Gebruik in plaats van wasmiddel een scheutje witte natuurazijn en meng dit eventueel met een eetlepel baking soda. Mocht je toch vloeibaar wasmiddel willen gebruiken voeg dan maar een druppel toe. Gebruik zeker geen waspods, want dit is echt teveel wasmiddel!
  9. - Gebruik GÉÉN wasverzachter. Wasverzachter zorgt namelijk voor een vetlaag op de stof die zacht aanvoelt. De stofvezel wordt hierdoor afgesloten waardoor de stof minder rekbaar én ademend wordt. De kleding zal dan ook sneller slijten.
  10. - Gebruik altijd een fijnwasprogramma ( geen wolwas) waardoor de machine op een lage tempreratuur en lage snelheid (maximaal 800 toeren) draait.
  11.  - Kleding zoals eerder beschreven nooit in de droger doen
  12. - Haal de kleding na het wassen gelijk uit om het doorlopen van de kleuren te voorkomen


  Extra verzorgingstips:

  Laat travelkleding vaak luchten als je ze gedragen hebt. Hierdoor hoef je de kleding niet elke keer te wassen. Het scheelt wasbeurten en je kleding zal hierdoor minder snel slijten

  Vlekken: Zit er een vlek op jouw travelkleding? Probeer het eerst te verwijderen met een katoenen, kleurvaste doek (theedoek) en een beetje water. Grote kans bestaat dat je de vlek er zo uit krijgt. Mocht dit niet lukken dan kun je het proberen met een wasbeurt.

  Strijktips:

  Travekleding is in principe easy care en hoeft niet gestreken te worden. Mocht je de kleding toch willen strijken dan adviseren we je de volgende instructies te volgen:

  1. - Strijk de travelstoffen altijd binnenstebuiten
  2. - Strijk de kleding op de laagste temperatuurstand, maximaal 110graden Celsius
  3.  - Gebruik altijd een schone droge doek tussen de kleding en de strijkbout
  4. - Geen stoom gebruiken
  5. - Houd de strijkboud altijd in beweging op de travelstoffen


  Wasmachine reinigingstips:

  Daarnaast is het ook ons advies om je je wasmachine regelmatig te reinigen. We adviseren dit om 1x per maand te doen. Dit kan door je wasmachine schoon te spoelen door een kookwasprogramma of een schoonspoelprogramma op je wasmachine. De wat nieuwere type wasmachines zijn vaak wel voorzien van deze functie. Heb je nog een oudere type machine dan kan je de machine als volgt reinigen:

  - Zorg dat de binnenkant van je wasmachine goed schoon is. maak de rubbers van je wasmachine regelmatig schoon met een doek om de hardnekkige zeep/vuil en vestresten met de hand te verwijderen.

  1. - Zorg dat je wastrommel compleet leeg is
  2. - Gebruik altijd het kookwasprogramma, in ieder geval van 90 graden Celsius
  3. - Voeg een fles natuurazijn, een vaatwastablet of een kopje soda toe
  4. - Zet je wasmachine aan op het kookwasprogramma en laat dit hele programma doorlopen. Zo zorg je dat de achtergebleven donkere vezels, vuil-, vet- en zeepresten worden verwijderd voor een optimale reiniging van je machine.