'Hallo mag ik je iets vragen? Oh, je werkt hier niet'

Herken je dit: je loopt door een winkel of keten en iemand stelt een vraag in de veronderstelling dat je daar werkt. Of andersom: je zoekt zelf iemand maar je spreekt iemand aan die er niet werkt of je kan niemand vinden. Kortom; beide ongemakkelijke situaties die te maken hebben met herkenbaarheid van medewerkers binnen een bedrijf. Behalve herkenbaarheid zijn er ook andere redenen waarom bedrijfskleding zo belangrijk is. Hieronder zijn ze voor je op een rijtje gezet. 

Herkenbaarheid

Als eerste dus de herkenbaarheid, dat iedereen meteen kan herkennen wie je bent. Medewerkers zijn vaak het aanspreekpunt, dus het is belangrijk dat zij snel herkent worden. Daarnaast is er ook een herkenbaarheid in functie, bijvoorbeeld van een bedrijfsleider of manager. Ten slotte draagt de herkenbaarheid ook bij aan de naamsbekendheid van het bedrijf. Voor de politie of wegenbouw is herkenbaarheid vanzelfsprekend, maar blijkbaar niet voor bijvoorbeeld een winkelmedewerker. Welke werknemers herken jij wel in een oogopslag?

Bedrijfsidentiteit

Bedrijfskleding geeft de uitstraling van een bedrijf goed weer, het levert een bijdrage aan het imago van een bedrijf. Wat wil een bedrijf uitstralen: een representatieve en professionele uitstraling, autoritair of juist gastvrij en toegankelijk? Het laten bedrukken of borduren van bedrijfskleding met een logo of tekst is hierbij een belangrijk onderdeel om de identiteit te benadrukken. Dit koppelt de kleding aan de naam van het bedrijf.
Blog 5

Veiligheid

Bij sommige beroepen moet hun bedrijfskleding voldoenaan specifieke eisen die je beschermen voor gevaren van buitenaf. Dit kan bescherming tegen kou, regen, vlammen en chemische stoffen zijn. Ook signaalkleding hoort hierbij, het zichtbaar zijn voor anderen.

Gelijkheid en comfort

Bedrijfskleding zorgt voor gelijkheid. Dit versterkt het groepsgevoel, medewerkers voelen zich een eenheid en zijn meer betrokken met elkaar en meer betrokken bij het bedrijf als geheel. Daarnaast zorgt de juiste kleding ook voor comfort. Er is nagedacht over de pasvorm en kwaliteit. Medewerkers hoeven niet na te denken over een correcte kleding keuze. Daarnaast is de controle op correcte kleding is vele malen gemakkelijker. Wil je als bedrijf niet veel tijd besteden aan de kleding keuze maar wel profiteren van de benoemde voordelen van bedrijfskleding? Laat je ontzorgen en wij nemen het van je over, neem contact op via het contactformulier of bel 073 65 60 999.
Blog 5