Op welke manier kan ik mijn bedrijfskleding van logo's voorzien?

Je hebt nieuwe bedrijfskleding nodig en je wil het graag voorzien van jouw bedrijfslogo. Maar welke manier is het meest gunstig voor jou? Daar is geen standaard antwoord op, dit hangt af van een aantal factoren. Na het lezen van deze blog heb je een beeld van alle mogelijkheden en kun je wellicht al een keuze maken. Kom je er nog niet uit? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Manieren om kleding van logo's te voorzien
De meest gebruikte manieren om jouw bedrijfskleding te voorzien van logo's zijn bij TMC Bedrijfskleding inborduren, zeefdruk en transferdruk. Hieronder lichten we de drie manieren toe. 

Blog 2

Inbord​uren

Inborduring heeft een chique uitstraling en heeft een lange levensduur. Door gebruik te maken van kwalitatief goede garens verkleurd de borduring tijdens het wassen niet. Hierdoor heb je lang profijt van jouw bedrijfskleding! Kwalitatief goede kleding met een geborduurd logo is dus zeker een investering voor een langere termijn. Bij een eerste bestelling wordt het logo eenmalig omgezet naar een borduurbestand. Dit is een digitaal programma dat er voor zorgt dat het logo direct op de kleding kan worden geborduurd. Vervolgens werken we een proefborduur uit, deze versturen we per post ter goedkeuring. De borduurkaart wordt voor jou bewaard en kan bij toekomstige bestellingen gewoon weer gebruikt worden. Ook kunnen we geborduurde emblemen op de kleding aanbrengen.

Blog 2

Zeefdruk

Zeefdruk is mogelijk op een grote hoeveelheid verschillende producten, zoals; T-shirts, sweaters, polo's, sloven, schorten, etc. Bij zeefdruk wordt er een zeef over een raamwerk gespannen, de zeef is hierbij de 'mal' van het logo. Vervolgens wordt er inkt door de open delen van de zeef gedrukt en zo komt de inkt, oftewel het logo, op het kledingstuk terecht. De prijs is afhankelijk van het aantal kleuren. Bij grote aantallen worden er minder kosten berekend. Zeefdruk is minder geschikt voor logo's met veel kleine details. Ook is zeefdruk minder geschikt wanneer er donkere kleding met een lichte kleur logo wordt bedrukt.

Blog 2

Transferdruk

Bij TMC Bedrijfskleding maken we veelal gebruik van transferdruk. Jouw logo wordt aangebracht op een doorzichtig vel en vervolgens wordt het embleem (zie het als een soort sticker) op een hoge temperatuur onder druk op jouw kleding aangebracht. Het logo hecht zich dan aan het kledingstuk door middel van vloeibare lijm door de hitte. Bij het afkoelen hecht de transfer zich stevig aan het kledingstuk. Wij bieden je verschillende soorten emblemen uit verschillende prijsklassen met een wasbaarheid van 40 tot wel 95 graden. De keuze van het soort embleem is gedeeltelijk afhankelijk van de kwaliteit van jouw kleding. Het is niet noodzakelijk om alle emblemen meteen op te maken. We kunnen ze maximaal 1 à 2 jaar bewaren voor bestellingen in de toekomst.

Welke manier is het meest gunstig voor mij?

Dit hangt af van verschillende factoren, namelijk:
Wat ga je voorzien van logo's?
Bij hele dunne stoffen is inborduren minder geschikt, bij gebreid materiaal is de zeefdruk en transferdruk minder geschikt.
Hoeveel stuks ga je voorzien van logo's?
Voor kleine aantallen is inborduren een geschikte optie, voor grote aantallen is een transferdruk of zeefdruk meer geschikt. Uiteraard zijn kleine aantallen wel mogelijk.
Hoeveel kleuren en hoeveel cm² heeft het logo?
Heb je een logo met veel kleuren of kleurverloop? Bij transferdruk komt een kleurverloop het beste tot zijn recht en alle gewenste kleuren zijn mogelijk. Bij alle technieken wordt er bij het gebruik van meer kleuren een meerprijs berekend. Hou hier ook rekening mee: een logo van 50 cm² is goedkoper om te borduren of te bedrukken dan een logo van 200 cm². 

Welke techniek je ook wil gaan gebruiken, het maakt bij TMC Bedrijfskleding geen verschil in levertijd, we hanteren een levertijd van 1-3 werkweken. Hieronder hebben we in een overzicht weergegeven wat de unieke voordelen zijn en wanneer de techniek minder geschikt is.

Blog 2

Aan de slag!

Heb je al bedrijfskleding op het oog in onze webshop? Neem contact met ons op via 073-6560999 of stuur een e-mail naar info@tmcbedrijfskleding.nl met jouw wensen voor het voorzien van kleding van een logo of meerdere logo's met als bijlage jouw logo in een EPS bestand. Aan de hand van jouw wensen maken we een besteloverzicht en sturen we dit ter goedkeuring terug. Indien alles akkoord is en we de betaling hebben ontvangen, gaan we jouw bestelling in werking zetten.* Zonder de deur uit te hoeven kun jij al heel simpel bedrijfskleding bestellen, geheel voorzien van logo's. 

* Geleverde kleding voorzien van logo's kan niet geretourneerd worden.