Wat is voor jou de juiste stofsamenstelling voor een bedrijfskostuum?

Hoe schaf ik het juiste bedrijfskostuum aan?

Sta jij op het punt kostuums aan te schaffen voor jouw bedrijf? Dan is dit artikel echt iets voor jou. Er zijn namelijk meerdere stofsamenstellingen als het om bedrijfskostuums gaat. Voordat je een artikel wilt bestellen, heb je eerst nog een ruime keuze uit materiaal. Ik kan mijzelf goed voorstellen dat daarbij vragen opkomen. Welke stofsamenstelling is voor mijn bedrijfskostuum relevant? Wat zijn de functies van stoffen? Wat zijn degelijke adviezen wat betreft stofsamenstellingen? Op die vragen geef ik graag antwoord aan de hand van praktische voorbeelden.

Ten eerste is het belangrijk om duidelijk te hebben waar een bedrijfskostuum voor gebruikt gaat worden. Om een beeld te creëren, worden er drie functies van kostuums besproken, namelijk:

- Eigentijds: Hoog draagcomfort
- Eigentijds: Sterk en comfort
- Zware kwaliteit: Intensief gebruik

Een bedrijfskostuum kan per functie anders gebruikt worden. Dat komt omdat de werkzaamheden en het gebruik verschilt. Per functie wordt er een voorbeeld genomen met een passend advies voor een kostuum. Goed om te weten is dat de meeste bedrijfskostuums niet kreuken, zelf te wassen zijn en makkelijk in onderhoud. Ook kunnen bedrijfskostuums voorzien zijn van nanotech finisch, waardoor ze vlekbestendig zijn.

Eigentijds: Hoog draagcomfort

Voor bijvoorbeeld een medewerker op een beurs heeft een bedrijfskostuum de functie om een hoog draagcomfort te creëren. Kenmerken van de werkzaamheden zijn:

- Enkel gebruik bij speciale gelegenheden
- Bewegingen en wrijvingen zijn beperkt

Daarom wordt een stofsamenstelling met een balans tussen polyester en wol geadviseerd, met een kleine toevoeging van elastan. Polyester is een sterke vezel en zal niet snel slijten, zorgt ervoor dat de kleur behouden wordt en heeft een maatvastheid waardoor het niet krimpt. De wol zorgt voor een mooi optiek en voelt zacht aan, waardoor het dragen als prettig ervaren wordt. De elestan zorgt voor de stretch en daarmee het draaggemak. Om het draagcomfort nog meer te stimuleren, wordt steeds vaker bi-stretch gebruikt. 

Eigentijds: Sterk en comfort

Een bedrijfskostuum voor bijvoorbeeld een cateringmanager vraagt om veel slijtvastheid en tegelijkertijd een mooi optiek. Kenmerken van de werkzaamheden zijn:

- Frequent zitten, opstaan en veel bewegen
- Dagelijkse gebruik

Het advies is om een samenstelling te kiezen met nadrukkelijk meer polyester in combinatie met wol. De polyester zorgt voor de sterkte, kleurvastheid en maatvastheid. De wol zorgt voor een mooi optiek. De stofsamenstelling komt overeen met een bedrijfskostuum van een medewerker op een beurs, echter zit het verschil in de verhouding polyester. Bij de werkzaamheden bijvoorbeeld van een cateringmanager worden er meer bewegingen en wrijvingen gemaakt. Dit vraagt om sterkte en meer slijtvastheid. Daarom wordt geadviseerd om een bedrijfskostuum aan te schaffen met overwegend meer polyester.

Zware kwaliteit: Intensief gebruik

Een bedrijfskostuum dat intensief gebruikt wordt, vraagt om een sterke stofsamenstelling. Als voorbeeld wordt een chauffeur centraal gezet. Kenmerken van de werkzaamheden zijn:

- Frequent zitten, opstaan en veel bewegen
- Langdurige wrijvingen met o.a. een stoel
- Dagelijks gebruik

Daarom wordt een stofsamenstelling met nadrukkelijk meer polyester in combinatie met viscose of wol en elastan aangeraden. De polyester zorgt wederom voor de sterkte, kleurvastheid en maatvastheid. Viscose voelt soepel en zacht aan, waardoor het prettig te dragen is. Elastan zorgt voor de stretch en daarmee het draaggemak. Deze stofsamenstelling zorgt voor sterkte en duurzaamheid. 

Ik hoop dat je aan de hand van dit artikel een goede indruk hebt van de verschillende stofsamenstellingen van bedrijfskostuums. Mochten er nog vragen zijn? Bel gerust voor passend advies: 073-6560999