Horeca
Horeca
Confectiefabriek 'De Berkel' is in 1948 opgericht door de familie Ten Bruggencate. Tot 1995 was het bedrijf in Borculo gevestigd aan het riviertje, waaraan het haar naam heeft ontleend: De Berkel. De Berkel maakt van oorsprong medische kleding voor de gezondheidszorg. Niet veel later werd hier bedrijfskleding voor de horeca aan toegevoegd. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is de productie geleidelijk verschoven naar het buitenland en De Berkel is verhuisd naar Varsseveld. De volledige keten van ontwerp tot uitlevering aan de klant wordt vanuit Varsseveld aangestuurd.  De bedrijfscultuur van De Berkel is geënt op continuïteit. Keuzes worden dan ook gedomineerd door de effecten op Planet, People en Profit.

Bekijk hier de collectie Zorg:

Bekijk hier de collectie Horeca:

Horeca

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

People
De Berkel ondersteunt de Moeder Teresa Stichting financieel en door het sturen van incourante kleding naar Roemenië. Ook heeft De Berkel een school in Moldavië. Ze leiden daar jaarlijks circa 25 modinettes op. Het betreffen 16/17 jarige meisjes die na hun school in een jaar tijd geschoold worden tot modinette. Na een succesvolle afsluiting krijgen zij een arbeidscontract aangeboden. De Berkel is lid van de Fair Wear foundation. Dit is een Nederlandse organisatie die streeft naar goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie in landen die produceren voor de Nederlandse en Europese markt.


Planet
De Berkel heeft een programma opgestart om oude kleding in te nemen en te recyclen. Dit programma heet: De Berkel after life. Ook vereist De Berkel van haar leveranciers dat de textiel gecertificeerd is conform OEKO-TEX 100 standard. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.