Werkkleding


De oprichter van Fristads, John Magnuson, richtte in 1925 zijn fabriek op in het dorpje Fristads, Zweden. Het was een tijd waarin er geen werkkleding was in Zweden, de industralisatie was in volle gang en Magnuson zag een gat in de markt. Toen zijn pogingen om kleding uit Amerika te importeren mislukten, kreeg Magnuson het idee om zelf werkkleding te fabriceren. De technische vooruitgang in de industrie was ook zichtbaar in de ontwerpen van Fristads. Er gingen decennia voorbij en de collectie van Fristads veranderde mee. Tegen het einde van de 20e eeuw was Fristads de grootste fabrikant van werkkleding in Zweden.

Voor het merk Kansas begon alles in 1952 toen Poul Larsen Kansas werkkleding begon te maken in een fabriek in Denemarken die al sinds 1920 werd geprezen om de goede werkomstandigheden en de moderne kijk op werknemersrechten. Vanuit deze sterke basis ontstond Kansas werkkleding. Het was werkkleding die gemaakt werd met de arbeider in gedachten en die met stijl ontworpen was. Toen er in de jaren 70 zware tijden aanbraken, met het overlijden van Poul Larsen in 1972 en de economische crisis in Denemarken, moest Kansas zich aanpassen. Op het moment van tegenslag liet Kansas zien dat het merk veerkrachtig en hardwerkend is net zoals de mensen waarvoor de kleding gemaakt wordt. Deze inspanningen zorgden ervoor dat Kansas in 1984 een debuut maakte als beursgenoteerd bedrijf. Sindsdien in Kansas internationaal gegroeid en is het bedrijf na een fusie deel uit gaan maken van de Fristads Kansas Group.

Fristads weet door jarenlange ervaring wat de behoeften van de werkende professional zijn. Fristads maakt functionele, duurzame en veilige werkkleding voor professionals in de bouw en constructie, industrie en service op een duurzame en innovatieve manier. Er is een breed assortiment van zware kwaliteit. Het laboratorium van Fristads test en controleert de fysieke eigenschappen van grondstoffen en kledingstukken, een belangrijk onderdeel van productontwikkeling. 

Bekijk hier de collectie:

Werkkleding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als deelnemer aan het Global Compact van de VN is Fristads toegewijd aan de belangrijkste tien principes voor verantwoord ondernemen op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding. De toeleveringsketen strekt zich uit over zeventien landen en de groep bezit drie fabrieken in Noord-Europa. De leveranciers van Fristads zijn belangrijk voor de onderneming en Fristads verwacht dat zij zich houden aan de specifieke normen met betrekking tot mensenrechten en een ethishe en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Alle inkopen van Fristads worden door toegewijde DVO teams beoordeeld, goedgekeurd en beheerd. Fristads is ook lid van Amfori, er worden audits uitgevoerd onder het BSCI-systeem waardoor Fristads de leveranciers kan ondersteunen en trainen in het implementeren van duurzame sanering.

Als onderdeel van het sociaal- en milieunalevingsprogramma moeten alle leveranciers van Fristads en elke fabriek die de producten maakt de Substance List (RSL) van Fristads tekenen. De RSL wordt voortdurend bijgewerkt op basis van het advies over chemische stoffen van hun partner.

Werkkleding

ESD

Mensen zijn uitstekende geleiders van elektriciteit. Door gewoon rond te wandelen kunnen we een statische elektriciteit opbouwen van duizenden volts. De juiste werkkleding in combinatie met andere ESD- gecertificeerde apparatuur is de enige manier om te garanderen dat producten niet worden blootgesteld aan ontladingen.

Werkkleding

Vlambescherming

Met deze kleding krijg je de ultieme bescherming die aan de huidige Europese norm voldoet.

Werkkleding

Bouw en constructie

Fristads werkt nauw samen met de mensen die de kleding dragen en ze besteden extra veel aandacht aan wat zij willen en nodig hebben. Het resultaat is een stijlvol assortiment werkkleding met een hoog draagcomfort, legendarische duurzaamheid en slimme functionaliteit.

Werkkleding

Hoge zichtbaarheid

Als zichtbaarheid van cruciaal belang is op je werkplek, zorgt deze hogezichtbaarheidskleding ervoor dat je beter beschermd bent. Alle kleding met hogezichtbaarheid zijn gecertificeerd volgens Europese normen.

Werkkleding

Overalls

De functie van de overall is het beschermen van de drager; de overall zorgt er voor dat de overige kleding schoon en onbeschadigd blijft tijdens vuile werkzaamheden. De overalls van Fristads zijn voorzien van veel functionele zakken voor al je gereedschap.

Werkkleding

Dames collectie

De professionele werkkleding voor vrouwen biedt alle functies die je nodig hebt, met een vrouwelijke pasvorm. De meeste producten zijn verkrijgbaar in precies dezelfde versie als de herenmodellen.