Werkkleding
Werkkleding

Vanuit Noorse oorsprong maakt Helly Hansen al 140 jaar professionele uitrusting om mensen te helpen in barre weersomstandigheden. Het begon allemaal in 1877 toen zeekapitein Helly Juell Hansen een betere manier vond om beschermd te blijven tegen de barre Noorse weersomstandigheden. Kort daarna lanceerden kapitein Hansen en zijn vrouw een bedrijf dat waterdichte jassen, broeken en dekzeilen maakte van grof linnen gedrenkt in lijnolie. 

Helly Hansen uitrusting wordt vandaag de dag gedragen en vertrouwd door professionals op oceanen, bergen en werklocaties. Als een toonaangevend merk voor werkkleding wordt deze kleding gebruikt waarbij prestaties, bescherming en veiligheid het meest belangrijk zijn. Helly Hansen richt zich vooral op de branches bouw, visserij en offshore en service en industrie. De kleding voor heren bestaan uit ondergoed, werkbroeken, korte broeken, sweaters, jassen, overalls, tops en bodywarmers.

Bekijk hier de collectie:

Werkkleding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Respect hebben voor het milieu is een van onze grootste zorgen, dit houdt in dat Helly Hansen er voor zorgt dat het productieproces een zo laag mogelijke impact heeft op de mens en milieu. Alle leveranciers moeten de lijst 'Restricted Substance list' ondertekenen, die garandeert dat er geen zorgwekkende stoffen worden toegepast voor de productie van stoffen en materialen. Helly Hansen heeft doelen op het gebied van grondstoffenbesparing, gebruik van plastic, chemicaliën, waterverbruik, footprint en de traceerbaarheid van de producten. Daarnaast is Helly Hansen lid van de Ethical Trade Norway. Het doel van Ethical Trade Norway is om de werk- en milieuomstandigheden in hun toeleveringsketen te bevorderen en de ondersteuning voor ethische handel in het algemeen te versterken. De lijst met leveranciers waarmee ze samenwerken staat op hun website vermeld. Tenslotte werkt Helly Hansen met een tal van organisaties samen om de sociale en milieu normen hoog te houden en te verbeteren. .