Representatief
Representatief
Oprichter Sjef van Winkel stoorde zich altijd aan slechte, onverzorgde boorden aan zijn overhemden. Opkrullende boordpunten, slappe boorden en onhandige knopen waren voor hem een doorn in het oog. In 1949 heeft hij het familiebedrijf Van Winkel Fashion opgericht. Zo ging hij aan de slag met het ontwikkelen en telkens weer doorontwikkelen van een herenoverhemd. Deze boordenobsessie groeide uit tot een ware overhemdenfabriek. Sjef heeft in de jaren 50 eigenhandig machines ontwikkeld om de productie van overhemden te verfijnen. Zijn vindingen worden vandaag de dag nog altijd gebruikt door diverse confectiehuizen over heel de wereld.
Representatief

In 1963 nam Van Winkel's Konfectiebedrijven de grote stap. Vol trots presenteerde men het overhemdenmerk Ledûb. De naam is afkomstig van het spiegelwoord van Budel, de Brabantse geboorteplaats van het merk. Begin jaren 70 werd een nieuw beleidsplan ingevoerd. Kwaliteit en een uitgebreide collectie voor het merk Ledûb werden belangrijker dan massaproductie tegen een zo laag mogelijke prijs. Vanaf dat moment ontwikkelt Ledûb meermalen per jaar een bijzondere, eigentijdse kwalitatief hoogstaande collectie. In 1975 werd de mijlpaal bereikt van 500 samenwerkende herenmodespeciaalzaken. Vandaag de dag heeft Ledûb door jarenlange ervaring de kennis en innovatief vermogen in huis om unieke verwerkingen toe te passen in de overhemden. Als shirtspecialist besteden ze veel aandacht aan een breed scala van details. 

In de collectie zitten strijkvrije overhemden, print overhemden, basic overhemden, zakelijke en smoking overhemden. Ook zijn er drie verschillende pasvormen, namelijk slim fit, tailored fit en modern fit. Ten slotte is er ook een extra lange mouwlengte beschikbaar of een korte mouwlengte.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Het merk LEDÛB is maatschappelijk betrokken en heeft een eigen productiefaciliteit in Noord-Macedonië waar arbeiders onder eerlijke werkomstandigheden en een marktconform salaris. Daarnaast voldoen ze aan de ILO voorwaarden. Als bedrijf zijn ze aangesloten bij het duurzaamheidsplatform Amfori BSCI. De kartonnen boordstrook en boordvlinder die ze gebruiken voor in de overhemden zijn van het restafval van planten gemaakt.