Werkkleding
Werkkleding

Tranemo is opgericht in 1934 en bestaat nu uit dochter ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland en Noorwegen. Het hoofdkantoor en logistiek centrum is gevestigd in Tranemo, Zweden. Vandaag de dag staat Tranemo onder leiding van de derde generatie. De focus bij Tranemo ligt op de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de industrie op het gebied van vlamvertragende kleding.

Tranemo Advanced Workwear heeft een eenvoudige visie, namelijk het tot een minimum beperken van het aantal werkgerelateerde ongevallen, die met de juiste veiligheidskleding voorkomen had kunnen worden of de gevolgen hadden kunnen beperken. Tranemo streeft ernaar veiligere werkplekken te creëren door voorop te lopen bij de ontwikkeling van vlamvertragende oplossingen. Daarnaast helpen ze de markt met deskundig advies hoe men zich op de werkplek het beste kan beschermen tegen risico's van hitte, vlammen, vlamboog, gesmolten metaal, chemicalien en explosiegevaar. De kleding is bedoeld voor de hele industriële sector, zoals de energiesector, installatie sector, metaalsector, gieterijen, transport, infrastructuur, chemicaliën en petrochemie.

Bekijk hier de collectie:

Werkkleding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tranemo werkt volgens haar vastgesteld milieubeleid, met de ambitie om voortdurend te werken aan de reductie van de impact van haar producten en processen op het milieu. De kleding wordt gemaakt van doeken en accessoires die voldoen aan de vereisten van REACH. Bovendien is het merendeel van de doeken gecertificeerd conform Oeko-Tex, dat garandeert dat de materialen vrij zijn van schadelijke stoffen. Tranemo is aangesloten bij het Repa register/FTI en de Interseroh Groep, wat inhoudt dat verantwoordelijkheid wordt genomen in het verzamelen en recyclen van alle verpakkingen en papier. Ook heeft Tranemo een Corporate Social Responsibilty opgesteld om een ethisch verantwoorde bedrijfsvoering te voeren.